Djurkompassen kan hjälpa många olika djur och djurägare

 

Etologisk rådgivning

Jag tar emot kunder i Södermanland samt angränsande län (Stockholm, Östergötland, Västmanland) och kan även ta uppdrag i andra delar av landet online eller via telefon.

- Problembeteenden

Behöver du vägledning med ditt djur? När man stöter på ett problem med sitt husdjur kan man lätt känna sig vilsen. Jag kommer genom samtal med dig som djurägare och observationer av dig och ditt djur komma fram till möjliga orsaker till djurets beteende. Därefter arbetar vi tillsammans fram en lösning för att förebygga att problemen fortsätter, utan att orsaka ditt djur något obehag.
 

- Träningsupplägg

Vill du lära ditt djur något, men vet inte hur du ska gå tillväga? Det kan handla om att din hund ska kunna gå fot, kaninen ska komma på inkallning eller att katten ska kunna få klorna klippta. Beskriv vad du vill ha hjälp med, så kommer jag till dig och ditt djur och visar hur du ska gå tillväga. I konsultationen ingår en träningsplan. 
 

- Guidning för blivande djurägare

Har du planer på att skaffa ett djur, och vill vara säker på att det får det så bra som möjligt hos dig? Jag intervjuar dig vid ett hembesök och ger dig därefter råd om hur du ska gå tillväga innan du får hem ditt djur. I samband med hembesöket ger jag också råd kring djuret i ditt hem, t.ex. placering av bur/akvarium, utformning av bur och inredning, miljöberikning och aktivering.Föreläsningar

Vill du och dina arbetskamrater, elever eller bekanta lära er mer om ett specifikt djurslag, hur man tränar djur eller mer om en viss typ av djurhållning? Nedan följer några exempel på föreläsningar jag kan hålla för er (även skräddarsydda program kan utformas):

- Hundspråk

Vilka beteenden vill och behöver din hund få utföra – och varför? Vi går igenom hur du som hundägare kan tillgodose din hunds behov och få en god relation på köpet. Som hundägare är det också viktigt att du kan tolka din hunds signaler (såväl stora som små) och svara på dem på ett sätt så hunden förstår dig.  Vad är det då din hund kan förstå? Hur lär vi hunden vad vi vill att den ska göra? 

- Hästspråk

Vad säger du och din häst till varandra? VI lär oss tolka hästarnas kroppsignaler och beteenden, och hur vi ska besvara dem. Vilka behov har hästar och hur kan vi tillgodose dem? Hästarnas sinnen påverkar även deras beteenden, och är därför viktiga att vi är insatta i. Hur får vi en god relation till en häst, och hur får vi en häst att känna sig trygg med oss människor?

- Kattspråk

Bli bättre på att förstå vad din katt vill säga dig och varför den beter sig som den gör. Vad betyder det egentligen när en katt viftar på svansen? Hur kan du se att din katt är rädd? Katter har specifika behov som är viktiga att tillgodose om man ska ha dem som familjemedlemmar. Vi nystar i vad du ska - och absolut inte ska - göra för att din katt ska förstå dig och ni ska få en bra relation.

- Klickerträna din hund/katt/häst

Jag går igenom grunderna i klickerträning och vi får sedan testa att träna varandra med klickers. Klickerträning går att applicera på i princip alla djurarter!Hur bokar du en konsultation eller föreläsning?   

Kontakta mig genom att maila, ringa eller sms'a så hjälper jag dig att hitta den tjänst som passar just dig och ditt djur.
Innan konsultationen/föreläsningen kommer du alltid få ett offertpris.
Fakturering sker via Frilans Finans först då konsultationen eller föreläsningen ägt rum.